NovaFerm Dual

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://novascienta.com/wp-content/uploads/2021/07/novaferm-dual.png
Növénytermesztés (bővebb információért kattintson ide!)

A NovaFerm termékcsaládról

A biotechnológia a modern gazdaság egyik vezető ágazata, egyike a legdinamikusabban fejlődő iparágaknak. A zöld biotechnológia hatékony módszereket keres, az emberiség számos problémájára, többek között a környezetszennyezés kezelésére és a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelésére. Fenntartható modellek kialakítása érdekében folytat kutatásokat, megoldásokat dolgoz ki globális nehézségekre, amelyekkel a világ szembenéz.

A világjárványok, az agrotechnológiai és agrárgazdasági problémák, amelyeket a szélsőséges időjárási anomáliák, a vegyi alapú növényvédelem, a talaj vitalitásának rohamos kimerítése, a piaci bizonytalanság miatt bekövetkezett magas költségek az élelmiszertermelésben, valamint az exponenciálisan növekedő környezeti terhelés, mind hatással vannak napjaink mezőgazdasági termelésére és negatívan hatnak a mezőgazdasági ágazat hatékonyságára, továbbá az erre épülő élelmiszeriparra. A területet érintő problémákat kísérő kiemelt figyelem határozott igényt fogalmazott meg egy olyan fenntartható mezőgazdasági modellre, amely megtartja a termelés kívánt eredményeit, mind mennyiségi és minőségi színvonalát, miközben fenntartja a költségek szintjét és csökkenti a környezeti terhelést. Célja a jobb minőség, az egészségesebb mezőgazdasági termékek és funkcionális élelmiszerek előállítása.

A zöld biotechnológia területén folytatott közel két évtizedes kutatási tevékenységünk eredményeként fejlesztettük ki a NovaFerm termékcsoportot.

A NovaFerm termékek természetes, élő, biológiai hozamnövelők, kondicionálók, és növényvédelmi hatású készítmények, amelyek alapját a természetes, élő mikrobák,továbbá az általuk termelt bioaktív anyagok (enzimek , vitaminok, hormonok, kártevő gátló anyagok) képezik.

Termékeink felhasználásával kiemelkedő eredményeket érhetünk el a növény-táplálás és a növényvédelem területén. Természetes készítményeink jól kiegészítik a hagyományos műtrágyákon és szintetikus peszticideken alapuló agrotechnológiát, pozitívan befolyásolják a talaj és a növényi élet fiziológiai folyamatait. Koordinálják a szerves anyagok lebomlását szervetlen vegyületekké, ezzel segítve a humuszképződést, emellett csökkentik a gombás és egyéb megbetegedések előfordulását, növelik a növények kártevőkkel és kórokozókkal szembeni ellenálló képességét. Hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, a talaj-élet és a talaj szerkezet, a talaj minőség hosszú távú javulásához, a terméshozam- és minőség fenntartható növekedéséhez, egyúttal lehetővé teszik a biztonságosabb és kiszámíthatóbb mezőgazdasági termék-előállítást a növények ellenálló képessége és egészsége megőrzésével.

Ezt az összetett funkcionalitást biztosítják a szellemi tulajdon-védett eljárás szerint készített természetes spóra, vagy egyéb kitartó képlet-képző baktériumtörzseink, mint termék hatóanyagok. Ezek, az egyedileg is védett törzsek, nagymértékben toleránsak a különféle negatív környezeti hatásokkal szemben, ún. extremofil kultúrák. Ezen speciális tulajdonságok következtében olyan hatóanyag formulációt kapnak előállításuk során, amellyel a termékek rendkívüli ellenállóságot mutatnak az UV-sugárzással, a faggyal, és a magas hőmérséklettel, a szárazsággal szemben. Kitűnően kombinálhatóak számos konvencionális kémiai készítménnyel és nem utolsó sorban megemelik a termékek élettartamát is.

NovaFerm® DUAL – biostimulator hatású levéltrágya, terméskötés és szárazságtűrés javítása

A korszerű gazdálkodásban nélkülözhetetlen

Agrár környezetgazdálkodási programban engedélyezett készítmény

 • Folyamatosan rendelkezésre álló biológiailag kötött tápanyagokat nyújt a növény számára;
 • Javítja a növények egészségét, a termés minőségét, a hajtás- és lombfejlődését és emeli a terméshozamot;
 • Rendszeres alkalmazás esetén tartósan stabilizálja a lombfelület pH-értékét;
 • Természetes vitaminokat, aminosavakat, növekedési faktorokat biztosít a növény számára.

A NovaFerm® Dual alkalmazásának eredményei

Őszibúza terméseredmények:

Összetétel:

Természetes mikrobiális preparátum (Azotobacter vinelandii, Azospirillum lipoferum, Bacillus licheniformis), magas Prolin és Titán-heptaglukonát tartalom

A készítmény természetes baktérium törzsei kedvezően befolyásolják a növényi vegetációban a hajtásrendszer és

a levélzóna fejlődését, higiénés-, és egyéb folyamatait. A növekvő biológiai aktivitás következtében a hajtásrendszer és levélzóna fejlődése erőteljesebb és a növény tápanyagellátása javul.

A készítmény előflórája növeli a növények ellenálló képességét számos betegséggel és stresszfaktorral szemben.

Ezáltal a mikrotoxin terhelés is jelentősen csökken. A tápanyag-feltáródás gyorsul, a teljes tenyészidőben harmonikus. A terméshozam növekedése mellett a termés beltartalmi mutatói (pl. cukor, RI%, keményítő-, fehérjetartalom) értékei javulnak.

pH-ért ék: 6,5 – 7,5

Sűrűség: 1,02

 

Alkalmazás

 

VEGETÁCIÓBAN

Szántóföldi és zöldségkultúrákban 10 l/ha dózisban a NovaFerm® Dual készítményt 250-300 l/ha vízzel levélfelületére permetezve, Ez  a kezelés elsősorban a növények szezonális termőképességére és ellenállóképességére hat kedvezően!

Gyümölcsültetvényekben 20 l/ha dózisban a NovaFerm® Dual készítményt 600-1000 l/ha vízzel levélfelületére permetezve, több ismétlésben Ez a kezelés elsősorban a növények szezonális termőképességére és ellenálló képességére hat kedvezően!

ELŐNYÖK

 • a baktériumspórák és egyéb kitartóképletek csak a levélre való kijuttatás után aktiválódnak
 • UV-, és direkt fény, nehézfém tolerancia
 • hő- és hidegtűrő képesség
 • fokozza a szárazságtűrést
 • javítja a termékenyülést és terméskötődést
 • más kezelő anyagokkal jól keverhető
 • méhekre nem ártalmas
 • az AKG programban engedélyezett készítmény

Az eredmény: Egészséges növény és jó terméshozam!

Nélkülözhetetlen eszköz a vízvédelemben és az agrár-környezetgazdálkodásban!