NovaFerm Multi – novascienta.com
 

NovaFerm Multi

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://novascienta.com/wp-content/uploads/2021/07/novaferm-multi.png
Növénytermesztés (bővebb információért kattintson ide!)

A NovaFerm termékcsaládról

A biotechnológia a modern gazdaság egyik vezető ágazata, egyike a legdinamikusabban fejlődő iparágaknak. A zöld biotechnológia hatékony módszereket keres, az emberiség számos problémájára, többek között a környezetszennyezés kezelésére és a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelésére. Fenntartható modellek kialakítása érdekében folytat kutatásokat, megoldásokat dolgoz ki globális nehézségekre, amelyekkel a világ szembenéz.

A világjárványok, az agrotechnológiai és agrárgazdasági problémák, amelyeket a szélsőséges időjárási anomáliák, a vegyi alapú növényvédelem, a talaj vitalitásának rohamos kimerítése, a piaci bizonytalanság miatt bekövetkezett magas költségek az élelmiszertermelésben, valamint az exponenciálisan növekedő környezeti terhelés, mind hatással vannak napjaink mezőgazdasági termelésére és negatívan hatnak a mezőgazdasági ágazat hatékonyságára, továbbá az erre épülő élelmiszeriparra. A területet érintő problémákat kísérő kiemelt figyelem határozott igényt fogalmazott meg egy olyan fenntartható mezőgazdasági modellre, amely megtartja a termelés kívánt eredményeit, mind mennyiségi és minőségi színvonalát, miközben fenntartja a költségek szintjét és csökkenti a környezeti terhelést. Célja a jobb minőség, az egészségesebb mezőgazdasági termékek és funkcionális élelmiszerek előállítása.

A zöld biotechnológia területén folytatott közel két évtizedes kutatási tevékenységünk eredményeként fejlesztettük ki a NovaFerm termékcsoportot.

A NovaFerm termékek természetes, élő, biológiai hozamnövelők, kondicionálók, és növényvédelmi hatású készítmények, amelyek alapját a természetes, élő mikrobák,továbbá az általuk termelt bioaktív anyagok (enzimek , vitaminok, hormonok, kártevő gátló anyagok) képezik.

Termékeink felhasználásával kiemelkedő eredményeket érhetünk el a növény-táplálás és a növényvédelem területén. Természetes készítményeink jól kiegészítik a hagyományos műtrágyákon és szintetikus peszticideken alapuló agrotechnológiát, pozitívan befolyásolják a talaj és a növényi élet fiziológiai folyamatait. Koordinálják a szerves anyagok lebomlását szervetlen vegyületekké, ezzel segítve a humuszképződést, emellett csökkentik a gombás és egyéb megbetegedések előfordulását, növelik a növények kártevőkkel és kórokozókkal szembeni ellenálló képességét. Hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, a talaj-élet és a talaj szerkezet, a talaj minőség hosszú távú javulásához, a terméshozam- és minőség fenntartható növekedéséhez, egyúttal lehetővé teszik a biztonságosabb és kiszámíthatóbb mezőgazdasági termék-előállítást a növények ellenálló képessége és egészsége megőrzésével.

Ezt az összetett funkcionalitást biztosítják a szellemi tulajdon-védett eljárás szerint készített természetes spóra, vagy egyéb kitartó képlet-képző baktériumtörzseink, mint termék hatóanyagok. Ezek, az egyedileg is védett törzsek, nagymértékben toleránsak a különféle negatív környezeti hatásokkal szemben, ún. extremofil kultúrák. Ezen speciális tulajdonságok következtében olyan hatóanyag formulációt kapnak előállításuk során, amellyel a termékek rendkívüli ellenállóságot mutatnak az UV-sugárzással, a faggyal, és a magas hőmérséklettel, a szárazsággal szemben. Kitűnően kombinálhatóak számos konvencionális kémiai készítménnyel és nem utolsó sorban megemelik a termékek élettartamát is.

NovaFerm® MULTI – megköti a levegő nitrogénjét

A korszerű gazdálkodásban nélkülözhetetlen

Agrár környezetgazdálkodási programban engedélyezett készítmény

 • megköti a levegő nitrogénjét, a növény számára folyamatosan rendelkezésre álló, szervesen kötött formákban, ami a talajból nem mosódik ki;
 • biológiailag és kémiailag megkötött tápanyagokat (pl. foszfor és kálium) tár fel a növény számára;
 • lebontja a növényi maradványokat, megszünteti a kórokozók és kártevők áttelelési lehetőségeit;
 • növeli a humusztartalmat, stabilizálja pH-értékét, elősegíti földigilisztákat és egyéb aprító szervezeteket;
 • javítja a növények egészségét, minőségét, gyökérfejlődését és emeli a terméshozamot; rendszeres alkalmazás esetén tartósan stabilizálja, javítja a talaj
 • pH-értékét. Talajminőségtől függően 10 l/ha NovaFerm® Multi alkalmazásnál átlagosan

ø 80 kg/ha N*-t megköt,

ø 40 kg/ha P2O5*-ot biztosít és

ø 30 kg/ha K2O* biztosít a növény számára.

 

A NovaFerm® Dual alkalmazásának eredményei

Összetétel:

Természetes mikrobiális preparátum (Azotobacter vinelandii, Azospirillum lipoferum, Bacillus subtilis, Bacillus megaterium), magas Prolin és Titán-heptaglukonát tartalom

A készítmény a növény gyökérzónájában megtelepedő természetes baktérium törzsei kedvezően befolyásolják a talajélet folyamatait. A növekvő biológiai aktivitás következtében a gyökerek fejlődése erőteljesebb és a növény tápanyagellátása javul.

A talajban az élőflóra stabilizálja, növeli a növények ellenálló képességét a gombás betegségekkel (elsősorban fusarium) szemben, ezáltal a mikotoxin terhelés is jelentősen csökken. A tápanyag-feltáródás gyorsul, a teljes tenyészidőben harmonikus. A terméshozam növekedése mellett a termés minőség- és beltartalmi (pl. keményítő-, fehérjetartalom) értékei javulnak.

pH-ért ék: 6,5 – 7,5

Sűrűség: 1,02

  

Alkalmazás

ŐSZ

10 l/ha dózisban a NovaFerm® Multi preparátumot 200-300 l/ha vízzel kipermetezni az elővetemény tarlómaradványaira, illetve a talajra, utána pedig szántani vagy tárcsázással, vagy egyéb forgatás/keverés művelettel a talajba juttatni, vagy hígtrágyával együtt kijuttatni.

A preparátum napfénnyel, szélsőséges hővel, hideggel és egyéb fizikai és kémiai stresszorokkal szembeni emelt ellenálló- és tűrőképessége miatt a talajba történő eldolgozás akár néhány nappal később is történhet. Ezért a készítmény alkalmazása a szokásos mezőgazdasági gyakorlattal jól összeegyeztethető. A levegőből származó nitrogént megköti, pozitívan befolyásolja a makro-, mezo-, és mikroelem ellátottságot, lebontja a

szármaradványokat, depresszíven hat a talajban élő kórokozó gombákra.

TAVASZ

És/vagy 10 l/ha dózisban a NovaFerm® Multi készítményt 200-200 l/ha vízzel – vetés előtt – a talaj felületére permetezve, és a talaj felső rétegébe/ magágyba (5-10 cm) bedolgoz Ez a kezelés erősíti a korábbi őszi kezelés

hatékonyságát, elsősorban a növények szezonális termőképességére hat kedvezően!

Milyen növénykultúrák vetése előtt alkalmazható a NovaFerm® Multi?

A NovaFerm® Multi szer az összes szántóföldi és különleges növény esetében is vetés előtt használatos. A NovaFerm® Multi termék a hagyományos és a biogazdálkodást folytató mezőgazdaságban egyaránt alkalmazható.

ELŐNYÖK

 • a baktériumspórák és egyéb kitartóképletek csak a talajba történő bedolgozás után aktiválódnak
 • UV-, és direkt fény tolerancia
 • meleg- és hidegtűrő képesség
 • gyomirtó szerekkel keverhető
 • méhekre nem ártalmas
 • az AKG programban engedélyezett készítmény

Az eredmény:

Egészséges növény és jó terméshozam!

Nélkülözhetetlen eszköz a vízvédelemben és az agrár-környezetgazdálkodásban!