NovaFerm Sirius

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://novascienta.com/wp-content/uploads/2021/07/novaferm-sirius.png
Növénytermesztés (bővebb információért kattintson ide!)

A NovaFerm termékcsaládról

A biotechnológia a modern gazdaság egyik vezető ágazata, egyike a legdinamikusabban fejlődő iparágaknak. A zöld biotechnológia hatékony módszereket keres, az emberiség számos problémájára, többek között a környezetszennyezés kezelésére és a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelésére. Fenntartható modellek kialakítása érdekében folytat kutatásokat, megoldásokat dolgoz ki globális nehézségekre, amelyekkel a világ szembenéz.

A világjárványok, az agrotechnológiai és agrárgazdasági problémák, amelyeket a szélsőséges időjárási anomáliák, a vegyi alapú növényvédelem, a talaj vitalitásának rohamos kimerítése, a piaci bizonytalanság miatt bekövetkezett magas költségek az élelmiszertermelésben, valamint az exponenciálisan növekedő környezeti terhelés, mind hatással vannak napjaink mezőgazdasági termelésére és negatívan hatnak a mezőgazdasági ágazat hatékonyságára, továbbá az erre épülő élelmiszeriparra. A területet érintő problémákat kísérő kiemelt figyelem határozott igényt fogalmazott meg egy olyan fenntartható mezőgazdasági modellre, amely megtartja a termelés kívánt eredményeit, mind mennyiségi és minőségi színvonalát, miközben fenntartja a költségek szintjét és csökkenti a környezeti terhelést. Célja a jobb minőség, az egészségesebb mezőgazdasági termékek és funkcionális élelmiszerek előállítása.

A zöld biotechnológia területén folytatott közel két évtizedes kutatási tevékenységünk eredményeként fejlesztettük ki a NovaFerm termékcsoportot.

A NovaFerm termékek természetes, élő, biológiai hozamnövelők, kondicionálók, és növényvédelmi hatású készítmények, amelyek alapját a természetes, élő mikrobák,továbbá az általuk termelt bioaktív anyagok (enzimek , vitaminok, hormonok, kártevő gátló anyagok) képezik.

Termékeink felhasználásával kiemelkedő eredményeket érhetünk el a növény-táplálás és a növényvédelem területén. Természetes készítményeink jól kiegészítik a hagyományos műtrágyákon és szintetikus peszticideken alapuló agrotechnológiát, pozitívan befolyásolják a talaj és a növényi élet fiziológiai folyamatait. Koordinálják a szerves anyagok lebomlását szervetlen vegyületekké, ezzel segítve a humuszképződést, emellett csökkentik a gombás és egyéb megbetegedések előfordulását, növelik a növények kártevőkkel és kórokozókkal szembeni ellenálló képességét. Hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, a talaj-élet és a talaj szerkezet, a talaj minőség hosszú távú javulásához, a terméshozam- és minőség fenntartható növekedéséhez, egyúttal lehetővé teszik a biztonságosabb és kiszámíthatóbb mezőgazdasági termék-előállítást a növények ellenálló képessége és egészsége megőrzésével.

Ezt az összetett funkcionalitást biztosítják a szellemi tulajdon-védett eljárás szerint készített természetes spóra, vagy egyéb kitartó képlet-képző baktériumtörzseink, mint termék hatóanyagok. Ezek, az egyedileg is védett törzsek, nagymértékben toleránsak a különféle negatív környezeti hatásokkal szemben, ún. extremofil kultúrák. Ezen speciális tulajdonságok következtében olyan hatóanyag formulációt kapnak előállításuk során, amellyel a termékek rendkívüli ellenállóságot mutatnak az UV-sugárzással, a faggyal, és a magas hőmérséklettel, a szárazsággal szemben. Kitűnően kombinálhatóak számos konvencionális kémiai készítménnyel és nem utolsó sorban megemelik a termékek élettartamát is.

NovaFerm® SIRIUS – Biológiai, eradiktív, fungisztatikus spórabaktériumok

lombkezelésre

ELŐNYÖK

 

 • Ezek a baktériumspórák csak a kibocsátás után aktiválódnak.
 • UV-álló és fényre nem érzékeny
 • Rézzel, cinkkel és kénnel szemben nem érzékeny
 • Jól tűri a szélsőséges időjárást (hőség, hideg)
 • Herbicidekkel keverhető
 • Méhekre nem veszélyes
 • Nincs várakozási idő
 • Nincs rezisztenciaveszély
 • Széles hatásspektrum

Növényerősítő és mikrobiológiai preparátumok

A szakértők keresik az alternatívákat a szintetikus növényvédő szerek helyett a mezőgazdaságban, a kiemelt kultúrák és házikertek területén. Itt kínálkozik a biológiai készítmények alkalmazása, mivel itt a várakozási időt és egyéb figyelmeztető mondatokat figyelembe kell venni.

Figyelembe kell venni, hogy a biológiai készítmények hatásmechanizmusának alapja eltér a növényvédő szerekétől.

Hatásmód

A fungisztatikus hatás a gombás betegségekkel szembeni ellenálló képesség aktiválásán alapszik. Ez a természetes preparátum pozitívan hat a növény vegetatív folyamataira, ezáltal növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességet.

Általános hatásmechanizmus: bioaktív faktorok termelése

 • Kolonizálja a teljes növényt, a növény felületén megtelepedő patogén konkurenciája
 • Megtelepedés a teljes növényen
 • Enzimek képződése: kitináz termelés
 • Fitohormonhoz hasonló anyagok képződése, melyek növekedésfokozó hatásúak
 • A növény védekező-képességének erősítése (indukált ellenállás) Biotenzidek

Kultúrák

szántóföldi és kertészeti

Engedélyezve

mikrobiológiai készítményként

Hatóanyag

Bacillus licheniformis (cfu 108)

 

pH-érték 6,5 – 7,0

Sűrűség 1,02

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Ne keverje antibakteriális szerekkel!

Javasolt dózis

5-7 l/ha kezelésenként / 300 l víz

Alkalmazási időpont

Megelőzésként vagy akut fertőzés esetén

Kiszerelés

20 literes kanna