Kutatás-Fejlesztés

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://novascienta.com/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1481963861-1280x1280.jpg

NovaFerm Agrotechnológia

A NovaFerm termékcsalád

A biotechnológia a modern gazdaság egyik vezető ágazata, egyike a legdinamikusabban fejlődő iparágaknak. A zöld biotechnológia hatékony megoldásokat keres az emberiség számos globális problémájára, többek közt a környezetszennyezés kezelésére és a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelésére. Az agrotechnológiai és agrárgazdasági problémák – a szélsőséges időjárási anomáliák, a konvencionális kémiai növényvédelem, a talaj vitalitásának rohamos kimerítése, a piaci bizonytalanság miatt bekövetkezett magas költségek az élelmiszertermelésben, valamint az exponenciálisan növekedő környezeti terhelés – mindegyike jelentős hatással van napjaink mezőgazdasági termelésére és negatívan hatnak a mezőgazdaság ágazati hatékonyságára, továbbá az erre épülő élelmiszeriparra. A területet érintő problémákat kísérő kiemelt figyelem határozott igényt fogalmazott meg egy olyan fenntartható mezőgazdasági termelési modellre, amely megtartja a termelés kívánt eredményességét, mind a mennyiségi és a minőségi színvonalát, miközben fenntartja vagy mérsékli a termelési költségek szintjét, és mindemellett csökkenti a környezeti terhelést. Célja a jobb minőség, az egészségesebb mezőgazdasági termékek és funkcionális élelmiszerek.

A zöld biotechnológia területén folytatott közel két évtizedes kutatási tevékenységünk eredményeként fejlesztettük ki a NovaFerm ® biotechnológiai termékcsaládot. A NovaFerm ® termékek természetes, élő, biológiai hozamnövelők, kondicionálók, és növényvédelmi hatású készítmények, amelyek alapját a természetes, élő mikróbák, továbbá az általuk termelt bioaktív anyagok (enzimek, vitaminok, hormonok, kártevőgátló anyagok) képezik.

Termékeink felhasználásával kiemelkedő eredményeket érhetünk el a növénytáplálás és növényvédelem területén. A természetes készítményeink jól kiegészítik a hagyományos műtrágyákon és szintetikus peszticideken alapuló agrotechnológiát. Pozitívan befolyásolják a talaj- és növényi élet fiziológiai folyamatait. Koordinálják a szervesanyagok lebomlását, segítve a humuszképződést, csökkentik a gombás és egyéb megbetegedések előfordulását, növelik a növények ellenálló kártevőkkel és kórokozókkal szembeni ellenálló képességét. Hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, a talajélet és talajszerkezet, talajminőség hosszútávú javulásához, a terméshozam, és -minőség fenntartható növekedéséhez. Egyúttal lehetővé teszik a biztonságosabb, és kiszámíthatóbb mezőgazdasági termék előállítást.

Ezt az összetett funkcionalitást biztosítják a szellemitulajdon-védett eljárás szerint készített természetes spóra-, vagy egyéb kitartóképlet-képző baktériumtörzseink, mint termék hatóanyagok. Ezek az egyedileg is védett törzsek nagymértékben toleránsak a különféle negatív környezeti hatásokkal szemben, ún. extremofil kultúrák. Ezen speciális tulajdonságuk következtében olyan hatóanyag formulációt kapnak előállításuk során, mellyel a termékek rendkívüli ellenállóságot mutatnak az UV-sugárzással, faggyal, és a magas hőmérséklettel, szárazsággal szemben, valamint kitűnően kombinálhatóak számos konvencionális kémiai készítménnyel, nem utolsó sorban megemelik a termék élettartamát is.