Bemutatkozó – novascienta.com
 

Bemutatkozó

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

A Nova Scienta Kft egy 2003-ban alapított, magyar tulajdonú biotechnológiai és agrokémiai vállalkozás, mely mikrobiológiai és konvencionális agrokémiai készítményeket állít elő, a mezőgazdaság számára. Székhelye Bács-Kiskun megyében található Soltvadkerten, biotechnológiai és agrokémiai termékekkel kapcsolatos gyártási és logisztikai tevékenységet három magyarországi telephelyen folytat. Saját fejlesztői háttérrel rendelkezik, melyet jelenleg két magyarországi biotechnológia és mikrobiológia laboratóriumban végez

A társaság fő működési területe az agrár biotechnológiai  termékek fejlesztése és gyártása. A Nova Scienta Kft. kutatócsoportja mint egy 19 éve tartó kutatómunkával fejlesztette ki természetes eredetű preparátum családját, azzal a céllal, a mikrobiológiai készítményeiket a mezőgazdaság mindennapi gyakorlatában is jól alkalmazhatóvá és állandó hatásúvá tegyék. A konvencionális, 1. generációs baktérium készítményeknek nagyon jól működnek ideális körülmények között, van azonban néhány érzékeny tulajdonságuk. Ezeket az érzékeny tulajdonságokat sikerült a Nova Scienta Kft kutatócsoportjának hosszú fejlesztői munka eredményeként megfelelő irányba történő folyamatos szelekció segítségével megváltoztatni. Így lettek a NovaFerm (R) termékek hatóanyagai a specifikus és komplex tulajdonságokkal rendelkező, ún. extremofil törzsek, melyek fajspecifikus kitartóképletei (spóra, ciszta, kokon) 100%-ban alkotják a készítmények hatóanyagait, és a konvencionális megoldásokhoz képest nem vegetatív mikrobiológiai elemeket tartalmaznak. A baktériumtörzsek és a készítmények iparjogi védettséget élveznek. A törzsek speciális tulajdonságai számos negatív környezeti hatást képesek tolerálni (UV-toleranciával, emelt hő- és fagy-, nehézfém tolerancia), továbbá számos agrokémiai gyakorlatban használt input anyaggal is jól kombinálhatóak. Típustól függően talajba és levélre egyaránt alkalmazhatók. Ezek a készítmények hűtés és levegőztetés nélküli hosszú távú tárolásra és célirányosan a robosztus, gyakorlati terepi alkalmazásra lettek kifejlesztve.

A Novaferm DUAL (levélen keresztül alkalmazható készítmény) a hosszú távú, levélen keresztüli növénytáplálás és kondicionálás eszköze, számos fitoaktív anyagot termel, az erőteljes zöld növekedés támogatására lett kifejlesztve, és szintén masszív gombanövekedés gátló hatással rendelkezik, gátolja számos kórokozó gomba fejlődését a levélzeten.

A NovaFerm termékek kereskedelmét  hazánkban és világ több országban exkluzív importőr partnereink bonyolítják, melyek a speciális inputanyag ellátás területén megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkeznek.